Beyaz Lahana Turşusu
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Enfeksiyonlara karşı vücudu koruyan beyaz lahana, zayıflamaya yardımcı olan besinlerden biridir. Aynı zamanda sinirleri güçlendirir, yüksek tansiyonu düşürür ve bağırsakları çalıştırır. Tam da bu yüzden, beyaz lahana sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bir tarifimiz var. Ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz beyaz lahana turşusunu, 15 gün içinde kolayca hazırlayabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, ev yapımı beyaz lahana turşusu tarifine geçebiliriz.

Beyaz Lahana Turşusunun Püf Noktası Nedir:

Lahana turşusu için en önemli püf noktası üzüm sirkesi kullanarak mevsiminde toplanmış lahanalardan yapılmasıdır çünkü lahana bekledikçe içten içe yumuşar ve turşunuza eklediğiniz tuz bayat lahanayı parçalar.

4-5 kiloluk bir cam kavanoz turşunuz için yeterli olacaktır.  

Turşu severler için, kırmızı lahana turşusu, üzüm turşusu ve çubuk turşu tarifini de buraya bırakıyoruz.

Beyaz Lahana Turşusu Tarifi İçin

Malzemeler

Beyaz Lahana Turşusu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Lahanaları istediğimiz boyutta ayıklayalım ve güzelce yıkayıp suyunu süzelim.
  2. Geniş bir kabın içerisinde 3.5 - 4 litre musluk suyuna üzüm sirkesi, toz şeker ve kaya tuzunu ekleyelim ve eriyene dek karıştıralım.
  3. Cam kavanozun en dibine nohudun yarısını ve 2 diş sarımsağı koyup lahanaları iyice bastırıp sıkıştırarak ekleyelim.
  4. Kavanozun yarısına geldiğinizde 4-5 dal taze naneyi ve kalan sarımsağı ekleyip lahanaları sıkıştırarak eklemeye devam edelim.
  5. Kavanoz dolunca yaptığım su karışımını yavaş yavaş ekleyelim. Lahanalar sıkışık olduğu için suyu yavaş yavaş içerisine alacaktır. Azaldıkça ekleyerek kavanozun ağzına kadar dolduralım.
  6. Kapağını kapatmadan kalan nohutları ekleyelim ve turşumuzu 15 gün güneş görmeyen serin bir yerde bekletelim.
  7. Turşumuz beklerken içerisindeki mayalanmadan dolayı zaman zaman gaz ve su sızdıracaktır bu yüzden kavanozun altına önlem olarak bir kap koymanızda fayda var.
  8. 15 gün sonunda turşumuz tüketilmeye hazır hale gelecektir eğer yaz mevsimindeyseniz turşunun daha geç yumuşamasına yardımcı olmak için buzdolabında saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Turşu Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma