Parmesan Peynirli Mantarlı Makarna
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İnek sütünden elde edilen parmesan peyniri, sert ve soğuk bir yapıya sahiptir. İtalyan mutfağından dünyaya yayılan parmesan, genellikle makarna ve pizza yapımında kullanılır. Mantar ise makarna ve çorbaların en sevilen malzemelerinden biridir. Parmesanlı makarna yapımında, kültür mantarı kullanılmaktadır. Hazırlanan sos, makarna ile birleştirildikten sonra, servis edilir. Malzemeler hazırsa, parmesan peynirli mantarlı makarna nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak kıymalı makarna ve deniz mahsullü ravioli tarifine göz atın.

Parmesan Peynirli Mantarlı Makarna Tarifi İçin

Malzemeler

Parmesan Peynirli Mantarlı Makarna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir tencerede su kaynatın ve içine 1 tatlı kaşığı tuz serpiştirin.
  2. Ardından kalın makarnaları ekleyerek haşlayın. Haşlanan makarnaların suyunu süzün.
  3. Süzülen makarnayı soğuk sudan geçirdikten sonra süzgece alın.
  4. Kültür mantarının kabuklarını fırça veya bez yardımı ile temizleyin.
  5. Saplarını kestikten sonra mantarları 3-4 parçaya bölün.
  6. Bir tavada mantarlar suyunu çekene kadar pişirin.
  7. Suyunu çektiğinde üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve kavurun.
  8. Üzerine karabiber ve tuz ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  9. Rendelenmiş parmesan peynirini de ekleyin.
  10. Daha sonra Haşlanan makarnaları da üzerine ilave ederek harmanlayın.
  11.  Parmesanlı, mantarlı makarnayı ince kıyılmış fesleğen yaprakları ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Makarna Tarifleri Peynirli Tarifler Mantarlı Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Yoğurtlu Makarna
Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)