Deniz Mahsullü Ravioli
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ravioli, İtalyan mutfağına özgü bir makarna çeşididir. Ravioli hamuru kıyma veya peynirli harç ile doldurulduktan sonra, tencerede haşlanır. Yanına deniz mahsulleri eklenerek servis edilir. Deniz mahsullü ravioli yapımında, midye, kalamar ve karides kullanılır. İsteğe göre, küçük ahtapot da kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, deniz mahsullü ravioli nasıl yapılır birlikte görelim.

Peynirli ravioli ve balkabaklı ravioli tarifine göz atmayı unutmayın.

Deniz Mahsullü Ravioli Tarifi İçin

Malzemeler

Ravioli hamuru için:

İç harcı için:

Deniz mahsulleri için:

Deniz Mahsullü Ravioli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Deniz mahsulleri için; Biberleri doğrayıp tereyağında kavurun. Ahtapot, karides ve kalamarı ilave edin.
  2. Mantarları ve kabuğunu soyup doğradığınız domatesi, sarımsağı ekleyip karıştırın. Ocağı kapatın.
  3. Ravioli hamuru için; Un, irmik unu ve tuzu bir kabın içerisinde karıştırın. İçine yumurtaları tek tek ekleyerek yoğurun.
  4. Hazırladığınız hamuru streç film ile sararak 20 dakika dinlendirin.
  5. İç harcı için; Kıyma, küp küp doğranmış soğan, karabiber ve tuzu bir kabın içinde yoğurun.
  6. Dinlenen hamuru küçük bezelere ayırın ve unlanmış mutfak tezgahında kare şeklinde açın.
  7. Hamurun orta kısmına kıymalı harçtan ilave edin ve hamurun kenarlarını ıslatın.
  8. Üzerini diğer kare hamur ile örtün veya hamuru çapraz bir şekilde ikiye katlayın.
  9. Hazırladığınız ravioliyi tencerede yumuşayana kadar haşlayın. Ardından suyunu süzün.
  10. Ravioliye kremayı ilave edin. Hazırladığınız deniz mahsullü garnitürü de ilave edip harmanlayıp servis tabağına alın. Üzerine fesleğen yaprakları ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Makarna Tarifleri Balık Yemekleri Pratik Hamur İşi Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese