Bolonez Soslu Spagetti
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalyan mutfağına özgü bir sos olan bolonez sos, özellikle Bologna şehrinde oldukça meşhurdur. Genelde lazanya ve spagetti gibi yemeklerin içerisinde kullanılır. İtalyan mutfağının meşhur lezzetleri arasında yer alan bolonez soslu spagetti, chili biberi, kıyma, makarna ve sos ile hazırlanır. Lezzetini arttırmak için parmesan peyniri de ilave edilir. Peki, bolonez soslu spagetti nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, evde bolonez soslu spagetti tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak İtalyan mutfağına özgü sebze soslu fettuccine ve mantarlı risotto tarifini de deneyebilirsiniz.

Bolonez Soslu Spagetti Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Bolonez Soslu Spagetti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bol malzemeli spagetti tarifinin tadına doyamayacaksınız. Makarnayı tuzlu bol suda haşlayıp süzün.
  2. Havuç, domates ve soğanın kabuklarını soyup mutfak robotundan geçirin. Kıymayı zeytinyağı ile bir tencereye alıp suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Sebzeleri ve yarım çay bardağı su ekleyip kısık ateşte pişirin. Tuz, baharatlar ve bolonez sosunu ekleyip karıştırın.
  4. Ocaktan alıp içine ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Makarnayı servis tabağına alın. Üzerine bolonez sosu aktarın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirip sıcak servis yapın.

  Püf Noktası
  • Makarna, sosun sıcaklığı ile pişeceğinden çok fazla haşlamayın.
  • Makarnaları haşladıktan sonra soğuk suda süzmeyin.
  • Makarnayı fırında pişirmek için bir kaba alın. Üzerine sos ve rendelenmiş peynir ilave ederek fırına atabilirsiniz.
  • Tarifte parmesan yerine rendelenmiş kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Makarna Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri Pilav ve Makarna Tarifleri Akşam Yemeği MasterChef Tarifleri Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese