Yeni Yıl Hindisi
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 2 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yılbaşı menüsü hindisiz olmaz diyenlerdenseniz, genç şeflerimizden Ekrem Çağatay’ın pratik ve lezzetli tarifini denemenizi öneriyoruz. İç pilav tarifi de Şefimizden sizlere hediye. Listedeki malzemeler hazırsa, yılbaşı sofralarına çok yakışacak yeni yıl hindisi yapımına geçebiliriz.

Alternatif olarak yılbaşı hindisi ve hindili yılbaşı menüsüne göz atmayı unutmayın.

Yeni Yıl Hindisi Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için

Kestaneli iç pilav

İç pilav için

Yeni Yıl Hindisi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yeni yıl hindisi için; Hindiyi bol suda yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın.
  2. Bütün sos malzemesini bir blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çekin.
  3. Sosu, bir fırça yardımıyla hindinin her tarafına eşit yayılacak şekilde sürün ve pişirme poşetine koyarak fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 2,5 saat pişirin.
  4. Hindiyi fırından almanıza 30 dakika kala, poşetten çıkarın ve poşetin içindeki sosu bir kaşık yardımıyla üzerine dökerek güzelce kızartın.
  5. Bu sırada garnitür sebzeleri sıcak suda maksimum 1 dakika haşlayın ve bir kap içinde hazırladığınız buzlu suya alarak pişmelerine engel olun.
  6. Buzlu suda 3 dakika beklettikten sonra tüm sebzeleri bir tavaya alın. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve taze kekik ile lezzetlendirdikten sonra 3 dakika soteleyin.
  7. Hindiyi servis tabağına alın ve sebzelerle süsledikten sonra iç pilavla birlikte servis edin.
  8. Kestaneli iç pilav için; Tereyağı ile zeytinyağını pilav tenceresine alarak ısıtın ve soğanı ilave edin.
  9. Soğan yumuşadığında çam fıstığını ekleyerek renk alana kadar kavurmaya devam edin.
  10. Pirinç ile kuş üzümü, tarçın, karabiber, yenibahar ve tuzu ekleyerek kavurmaya devam edin ve baharatların kokusunu aldığınızda kestaneleri ilave edin.
  11. Son olarak suyunu ilave edin ve 10-15 dakika pişirin. Kapağı kapalı olarak 20 dakika dinlendirin ve servis edin.

Yeni Yıl Hindisi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Hindinin fırından çıkmasına 30 dakika kala, poşetten çıkarıp içinde biriken sosu hindiye iyice yedirin.
  2. Bu sos tarifini tavuk için de kullanabilirsiniz.
  3. Hindi 5 kg’dan fazla ise her kg başına 45 dakika pişirme süresi ekleyin.
  4. Fırından çıkardığınız hindiyi oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.
  5. Sunum önerisi; İç pilavı, fırından çıkardığınız hindinin içine doldurabilir veya sunum yapacağınız servis tabağının altına yaydıktan sonra üzerine nar gibi kızarmış hindiyi ve yanına garnitür sebzeleri ekleyerek servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pilav ve Makarna Tarifleri Öğle Yemeği Özel Günler Davet Yemekleri Hindi Yemekleri Yılbaşı Yemekleri

Benzer Tarifler

Pancar tozlu cupcake
Yılbaşı Choux ağacı
Glazürlü gingerbread yılbaşı kurabiyeleri
Hindistan cevizli ve rafine şekersiz kek topları
Cennet hurmalı ve damla sakızlı muhallebi
Muz ve fıstık ezmeli tuzlu çikolata kapları