Sütlü Pilav
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sütlü Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Sütlü Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci, 3 kez suyunu değiştirmek suretiyle yıkayıp sıcak suda yarım saat ıslatın. Pirincin suyunu süzün ve bir pilav tenceresine alın. Üzerine sütü dökün ve kısık ateşte sütü çekene kadar pişirin. 
  2. Sütü iyice çektikten sonra tereyağını ekleyin ve iyice karıştırıp üzerine kağıt havlu koyarak tencerenin kapağını kapatın. Dinlenmeye bırakın (Yoksa tenceredeki buhar pilavın ıslanmasına neden olur). İnce kıyılmış dereotu ile sıcak servis edin.

Servis önerisi
Pilavı servis ederken kestane ve nar ile süsleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Pilav Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Pancar tozlu cupcake
Yılbaşı Choux ağacı
Glazürlü gingerbread yılbaşı kurabiyeleri
Hindistan cevizli ve rafine şekersiz kek topları
Cennet hurmalı ve damla sakızlı muhallebi
Muz ve fıstık ezmeli tuzlu çikolata kapları