Sebzeli Hindi But Sarma
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sebzeli Hindi But Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Sebzeli Hindi But Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Taze fasulyeyi ayıklayıp dörde bölün ve biraz diri kalacak şekilde haşlayın.Wok tavada zeytinyağını ısıtın. Üzerine yarım ay şeklinde doğradığınız soğanı ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Sarımsakları ve jülyen şeklinde doğradığınız biberleri ilave edin. Rendenin iri tarafıyla rendelediğiniz havucu, taze fasulyeyi, tuzu, karabiber, kekiği ve doğradığınız kurutulmuş domatesi de ilave edin. Sebzeler biraz diri kalacak şekilde soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hindi etini tezgaha alın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Hazırladığınız harcı kenarına yerleştirip rulo şeklinde sarın. Kenarının açılmaması için fırın ipi ile bağlayın. Tereyağını tavada eritin. Üzerine hindi sarmayı ekleyip yüksek ateşte her tarafını kızartın. Fırın tepsisine alın. Kalan 1 yemek kaşığı tereyağını üzerine paylaştırın. Üzerini önce yağlı kağıt sonra alüminyumfolyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Folyoyu açıp fırında 5 dakika daha pişirip fırından çıkarın. İlk sıcaklığı gittikten sonra dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Sebze Tarifleri Hindi Yemekleri Sarma Tarifleri Et Tarifleri Sarma ve Dolma Tarifleri Yılbaşı Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Pancar tozlu cupcake
Yılbaşı Choux ağacı
Glazürlü gingerbread yılbaşı kurabiyeleri
Hindistan cevizli ve rafine şekersiz kek topları
Cennet hurmalı ve damla sakızlı muhallebi
Muz ve fıstık ezmeli tuzlu çikolata kapları