Nar Soslu Hindi But
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Vücuttaki iltihaplanmayı azaltan nar aynı zamanda, sindirim hastalıklarının gelişmesine engel olur. Bu nedenle tek veya yemeklerin içerisinde sık sık kullanılır. Hindiye ekşi bir aroma katan nar, kan hücrelerinin artmasını da sağlar. Malzemeleriniz hazırsa, sofralarınıza çok yakışacak nar soslu hindi but tarifine başlayabiliriz.

Nar Soslu Hindi But Tarifi İçin

Malzemeler

Nar sosu için

Nar Soslu Hindi But

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hindi butlarını çukur bir kaba alın. Yarım çay bardağı soya sosu ile 2 su bardağı nar suyunu karıştırıp hindi etlerinin üzerlerine dökün. Bu sosun içinde bir gün boyunca buzdolabında marine ederek bekletin. 
  2. Hindi etlerini narlı ve soya soslu sosta dinlendirdikten sonra suyunu süzün ve her tarafını una bulayın. Una buladığınız hindi etlerini büyük bir pişirme torbasına aktarın. Marine ettiğiniz sudan 1 çay bardağı kadarını, suda beklettiğiniz kuru meyveleri ve taze kekik yapraklarını ilave edin. Poşetin ağzını sıkıca kapatıp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerinde birkaç yerinde kürdanla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 2 saat pişirin. 
  3. Bu arada sosunu hazırlayın. Bunun için tereyağını eritip unu kavurun. Azar azar sıcak su ve nar suyu karışımından ekleyip sos kıvamına gelene dek kaynatın. En son tuzu ilave edip tatlandırın. Pişen hindiyi servis tabağına alın. Üzerine nar sosunu gezdirip servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri Sos Tarifleri Yemek Tarifleri Fırın Yemekleri Yöresel Tarifler Hindi Yemekleri

Benzer Tarifler

Pancar tozlu cupcake
Yılbaşı Choux ağacı
Glazürlü gingerbread yılbaşı kurabiyeleri
Hindistan cevizli ve rafine şekersiz kek topları
Cennet hurmalı ve damla sakızlı muhallebi
Muz ve fıstık ezmeli tuzlu çikolata kapları