Kakule Ve Elmalı Kırmızı Lahana
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

ALMANYA

Almanya ve  Kuzey Avrupa ülkelerinde Noel ile yılbaşı menülerinin vazgeçilmezlerinden biri olan kırmızı lahana, tüm kış boyunca özellikle et yemekleri ve av etlerinin yanında sevilerek tüketilir. 

Peynirli üzümler ve risalamande tarifine de göz atın.

Kakule Ve Elmalı Kırmızı Lahana Tarifi İçin

Malzemeler

Kakule Ve Elmalı Kırmızı Lahana

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir tavaya veya wok’a tereyağını koyarak soğanı 5 dakika kadar soteleyin. Daha sonra lahana ilave edin ve 10 dakika kadar pişirin.
  2. Şarap, üzerini seyrek şekilde kaplayacak kadar muskat rendesi ve kakuleyi ilave edin.
  3. Şarap çekince, et suyunu azar azar ilave ederek kısık ateşte, kapağı kapalı olarak 45 dakika kadar pişirin. 
  4. Pişimin bitimine 15 dakika kala elmayı ilave ederek pişirmeye devam edin.
  5. Çok fazla su çekerse, pişim bitmeden biraz su veya et suyu ilave edilebilirsiniz. Süre sonunda tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra sıcak servis edin. 

Tarif Kategorileri

Elmalı Tarifler Salata Tarifleri Yılbaşı Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri Özel Günler

Benzer Tarifler

Pancar tozlu cupcake
Yılbaşı Choux ağacı
Glazürlü gingerbread yılbaşı kurabiyeleri
Hindistan cevizli ve rafine şekersiz kek topları
Cennet hurmalı ve damla sakızlı muhallebi
Muz ve fıstık ezmeli tuzlu çikolata kapları