Fındık Kremalı Yeni Yıl Pastası
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fındık Kremalı Yeni Yıl Pastası Tarifi İçin

Malzemeler

Bademli kek için

Fındıklı krema için

Üzeri için

Fındık Kremalı Yeni Yıl Pastası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bademli kek katlarını hazırlamak için, ince çekilmiş badem unu, un ve 170 g toz şekeri geniş bir kaba alıp harmanlayın.
  2. Bir yumurtanın akını hafif çırpın. Üzerine sütü ekleyip çırpın. Unlu karışıma ekleyip karıştırın.
  3. Ayrı bir kapta kalan yumurta akları ve kalan toz şekeri köpük gibi olana kadar çırpın. Unlu karışıma azar azar ekleyip bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın.
  4. Harcı yağlı kağıt serili farklı boyutlardaki iki kek kalıbına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
  5. Fındıklı krema için 100 g toz şeker ve 60 ml suyu bir tencereye alın. Şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  6. Yumurta akları ve kalan şekeri geniş bir kaba alın. Bir mikser yardımıyla köpük gibi olana kadar çırpın. Ilık şurubu azar azar ekleyip karıştırın.
  7. Fındık ezmesi ve tereyağını ekleyip malzemeler iyice özdeşleşene kadar karıştırmaya devam edin. Fırından alıp soğuttuğunuz kekleri ortadan ikiye kesin.
  8. Aralarına krema sürerek üst üste dizin. Üzeri için krema ve krem şantiyi bir mikser yardımıyla çırpıp pastanını üzerini kaplayın.
  9. Renkli süsleme şekerleri ve şeker hamurundan yaptığınız kurdele ile süsleyerek servis yapın.

Dilerseniz, krema ile hazırlanan yeni yıl pastası tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kremalı Tatlılar Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri Pasta Tarifleri Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Pancar tozlu cupcake
Yılbaşı Choux ağacı
Glazürlü gingerbread yılbaşı kurabiyeleri
Hindistan cevizli ve rafine şekersiz kek topları
Cennet hurmalı ve damla sakızlı muhallebi
Muz ve fıstık ezmeli tuzlu çikolata kapları