Cennet Hurmalı Ve Damla Sakızlı Muhallebi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yılbaşı akşamınız için nefis bir tatlı hazırlamak ister misiniz? Yalnızca 6 malzemeden oluşan, cennet hurmalı ve damla sakızlı muhallebiyi, kuplarda servis edebilirsiniz.

Daha fazlası için kolay yılbaşı tatlılarına göz atın.

Cennet Hurmalı Ve Damla Sakızlı Muhallebi Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için

Cennet Hurmalı Ve Damla Sakızlı Muhallebi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tencereye, süt, şeker ve unu alarak orta ateşte sürekli bir çırpma teli aracılığıyla karıştırarak pişirmeye başlayın. 
  2. Pişmeye yakın vanilya ve damla sakızını ilave edin. Muhallebi göz göz olunca ocaktan alın.
  3. Kuru ve temiz kaselere sıcak muhallebiyi kaselerin üzerinden 1 parmak eksik kalacak şekilde paylaştırın ve oda ısısında ılınmaya bırakın.
  4. Sos için cennet hurmalarının içini kaşık yardımıyla çıkarın ve bir kasenin içinde çatalla iyice ezip püre haline getirin.
  5. Ilınan muhallebi kaselerinin üzerine hazırladığınız hurma püresini paylaştırdıktan sonra servis edin.

Tarif Kategorileri

Yılbaşı Yemekleri Meyveli Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Kolay Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Pancar tozlu cupcake
Yılbaşı Choux ağacı
Glazürlü gingerbread yılbaşı kurabiyeleri
Hindistan cevizli ve rafine şekersiz kek topları
Muz ve fıstık ezmeli tuzlu çikolata kapları
Ayva ve kabak çelengi