Saray Helvası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Saray Helvası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Saray Helvası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unu kalın tabanlı bir tencereye alın ve orta ateşte hafif sararıncaya kadar kavurun. 2 paket vanilya ve 1 su bardağı pudra şekeri ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alın. Tereyağını eritip un karışımına ekleyin ve metal bir kaşıkla karıştırın. Helvayı kuvvetlice bastırarak bir kabın içine yayın. Dilimleyip soğumaya bırakın. Tamamen soğuyunca üzerine kavrulmuş file badem serpiştirerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Bayram Tatlıları Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Osmanlı Mutfağı Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Kedi Batmaz
Bayram Çikolatası
Kuşburnu Şerbeti
Armutlu baklava
Karamel soslu bayram tatlısı
Karanfilli tarçın şerbeti