Kuşburnu Şerbeti
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 7 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kansızlığa iyi gelen kuşburnu, genellikle çay ve şerbet yapımında kullanılır. Göz sağlığını koruyan, bağışıklığı güçlendiren kuşburnu, aynı zamanda cildin güzelleşmesine de yardımcı olur. Kötü kolesterolü düşürerek kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Faydaları saymakla bitmeyen kuşburnunu, bu kez şerbet yapımında kullandık. Bayramlarda, kalabalık sofralarda ve misafir ağırlarken sunabileceğiniz kuşburnu şerbetini, limon dilimleri ile zenginleştirebilirsiniz. Unutmadan, kuşburnu şerbetinin şekerpare tatlısına çok yakıştığını da söylemeden geçmeyelim. Malzemeler hazırsa, kuşburnu şerbeti tarifi için detaylara geçebiliriz.

Karavu şerbeti ve demirhindi şerbeti tarifine de mutlaka göz atın.

Kuşburnu Şerbeti Tarifi İçin

Malzemeler

Kuşburnu Şerbeti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tüm malzemeler bir tencerede 5-7 dakika kaynatılır.
  2. Soğutulur ve bir tülbent yardımı ile süzdürülür.
  3. Soğuk servis edip taze nane yaprakları ile servis edilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Soğuk İçecekler Alkolsüz İçecekler Soğuk Alkolsüz Kokteyl İçecek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedi Batmaz
Bayram Çikolatası
Armutlu baklava
Karamel soslu bayram tatlısı
Karanfilli tarçın şerbeti
Gül şerbeti