Tam Buğdaylı Lavaş
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kebap tariflerinin vazgeçilmezi haline gelen lavaş, yemeklerin yanında servis edilen bir besindir. Genellikle dürüm yapımında kullanılan lavaş, un, süt ve maya ile hazırlanır. Ancak bu kez beyaz un yerine tam buğday ununu kullanarak daha sağlıklı ve düşük kalorili lavaş tarifini sizlere sunacağız. Malzemeleri hazır ettiyseniz, tam buğdaylı lavaş tarifine geçebilirsiniz. 

Alternatif olarak ev yapımı lavaş tarifini de deneyebilirsiniz. 

Tam Buğdaylı Lavaş Tarifi İçin

Malzemeler

Tam Buğdaylı Lavaş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maya, ılık su ve şeker bir kabın içerisinde karıştırılır ve kabarması beklenir.
  2. Maya kabardıktan sonra içerisine süt, tam buğday unu eklenir ve yoğrulur.
  3. Yarım saat mayalanmaya bırakılır.
  4. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanır.
  5. Bezeler un yardımıyla merdane ile yuvarlak şekillerde ince açılır.
  6. Düz bir tavada yağsız şekilde lavaşlar pişirilir.
  7. Piştikten sonra dürümlerde veya yemeklerin yanında servis edilir. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Dilediğiniz unu kullanabilirsiniz. 
  • Tava yerine sac kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Mekitsi
Hawawshi
Qoğal
Mini Bazlama
Milföy Poğaça
Sütlü Pamuk Bazlama