Fıstık Kremalı Profiterol
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fıstıklı krema yerine gerçek profiterol kremasıyla hazırlanan, püf noktalarıyla anlatılan nefis profiterol tarifine göz atmayı unutmayın. Profiterol yapımında ihtiyaç duyacağınız pataşu hamuru tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Fıstık Kremalı Profiterol Tarifi İçin

Malzemeler

Profiterol topları için

Fıstıklı krema için

Çikolata sosu için

Fıstık Kremalı Profiterol

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Profiterol topları için su, tereyağı ve tuzu bir sos tenceresine alarak kaynatın. Tereyağı tamamen eriyince unu ilave ederek bir spatula yardımıyla karıştırın.
  2. Ocaktan alıp  soğumaya bırakın. Soğuyan karışıma yumurtaları ekleyip, mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.
  3. Hamur kıvam almaya başlayınca sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine küçük toplar halinde aralıklı olarak sıkın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 12-15 dakika pişirin.
  4. Fıstık kreması için gerekli olan tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip ocaktan alın.
  5. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirip sıkma torbasına doldurun.
  6. Profiterol toplarını ortadan kesip arasına kremadan sıkın ve bir servis tabağına alın. Üzeri için kremayı sos tenceresinde ısıtın.
  7. Küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı ilave edip çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın. Profiterol toplarının üzerine gezdirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Buzluk Kurabiyesi
3 Kaşık Tatlısı
Bal Kabaklı Pankek
Makroudh
Bisküvili, hurmalı tatlı
Cevizli, kızılcık soslu kruvasan