Peynirli Ve Mantarlı Tartölet
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Peynir ve mantarın en lezzetli buluşmasını tatmaya hazır mısınız? Ana malzemeleri labne, mantar, patates ve tereyağı olan peynirli ve mantarlı tartöletleri, küçük porsiyonlar halinde sunabilirsiniz. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, peynirli ve mantarlı tartölet yapımı için tarife geçelim.

Çayın yanında sunabileceğiniz nefis tart tarifleri için sayfamızdan ilham alabilirsiniz. En sevilen çeşitlerden biri olan sebzeli tart tarifine göz atmayı unutmayın.

Peynirli Ve Mantarlı Tartölet Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Peynirli Ve Mantarlı Tartölet

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patateslerin kabuğunu soyup haşlayın ve ezerek püre haline getirin. Tuzla tatlandırın. Tereyağını ekleyin. Unu azar azar ilave ederek yoğurun.
  2. Hazırladığınız hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin. 3-4 mm kalınlığında açtığınız hamurdan yuvarlaklar keserek mini muffin kalıplarının içerisine hafifçe bastırarak yerleştirin.
  3. Hamurların üzerine birer parça yağlı kağıt ve kuru bakliyat ekleyin. Hamurları önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
  4. Yağlı kağıt ve bakliyatları üzerlerinden alın. 5 dakika daha pişirin. Soğanı kıyıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  5. Küp şeklinde doğradığınız mantarları da ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. Baharatları ilave ettikten sonra soğumaya bırakın.
  6. Soğuyan mantarlı karışıma labne peynirini ilave ederek iyice karıştırın. Tartöletleri kalıplardan çıkarıp içlerine hazırladığınız karışımı doldurup servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tart Tarifleri Peynirli Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart
Balkabaklı Mini Tart
Armutlu cevizli cheesecake tart
Cevizli şekerlemeli çikolatalı tart