Pikan Cevizli Kek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pikan cevizi, bağışıklık sistemini güçlendiren bir ceviz çeşididir. E vitamini içeren bu besin, felç ve kalp krizi riskini düşürmesiyle bilinir. Ağaçta yetişen yemişlerden biri olan pikan cevizi, en yüksek antioksidanlar arasında yer alır. Malzemeleriniz hazırsa, faydaları saymakla bitmeyen pikan cevizli tart tarifine geçebiliriz.

Dilerseniz, atıştırmalık olarak sunulan baharatlı pikan cevizi tarifimize de göz atabilirsiniz.

Pikan Cevizli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

Dolgusu için

Pikan Cevizli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unu mutfak robotuna eleyin. Tuz ve pudra şekeri ekleyip karıştırın. Küp doğranmış tereyağını ilave edip ekmek kırıntısı halini alıncaya kadar karıştırın. Yumurtayı ekleyip karıştırın. Hamuru streç filme sarıp 2 saat buzdolabında soğutun. Hamuru merdane ile açıp yağlanmış tart kalıplarına yerleştirin. Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için nohut ile doldurun ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin. Üzerindekileri alıp kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp oda ısısında soğutun. Şeker ve vanilyayı tavaya alıp orta ateşte eriyinceye kadar bekletin. Tereyağı, krema ve balı ekleyip birkaç dakika pişirin. Cevizleri ekleyip 2 dakika sonra ocaktan alın ve tart tabanlarına doldurun. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tart Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart
Balkabaklı Mini Tart
Armutlu cevizli cheesecake tart
Cevizli şekerlemeli çikolatalı tart