Orman Meyveli Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ahududu, böğürtlen, frambuaz ve yaban mersini ile hazırlayabileceğiniz nefis bir tarifle karşınızdayız. Bol vitaminli orman meyveli tart nasıl yapılır sorusu için tarife başlayalım.

Orman Meyveli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Kreması için

Üzeri için

Orman Meyveli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için un, şeker ve tuzu geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Tereyağı ve hafif çırptığınız yumurta sarılarını ilave edin.
  2. Soğuk suyu azar azar ilave ederek pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sarıp buzdolabında en az iki saat dinlendirin.
  3. Kreması için süt ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın. Yumurta sarıları, yumurta, un ve ılık suyu bir karıştırma kabına alıp bir mikser yardımıyla çırpın.
  4. Yumurtalı karışımı ılınan sütlü karışıma ilave edin ve krema koyulaşmaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırarak tekrara kaynatın.
  5. Krema kıvam almaya başlayınca ocaktan alın. Vanilya ve tereyağını ilave edin. Tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırın.
  6. Dinlenen hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alın ve bezelere ayırın. Bezeleri tart kalıplarınızın boyutlarında açın ve hafif yağladığınız tart kalıplarına kenarlarını yukarı doğru iterek yerleştirin.
  7. Hamurun üzerine çatalla delikler açın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilınan tartlarınızın üzerine kremayı yayın. Taze orman meyveleri ile süsleyerek soğuk servis yapın.

Mevsimin en taze meyveleriyle hazırlanan çilekli tart tarifi için sayfamızı ziyaret edin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri MasterChef Tarifleri Tart Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart
Balkabaklı Mini Tart
Armutlu cevizli cheesecake tart
Cevizli şekerlemeli çikolatalı tart