Enginarlı Tart
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Zeytinyağlı enginar ve tarhunlu enginar gibi tariflerde kendine sık sık yer bulan enginar, sindirim sistemini güçlendirmesiyle bilinir. Sağlık açısından birçok faydası mevcuttur. Özellikle son dönemlerde hamur işi tariflerde de kullanılmaya başlamıştır. Listedeki malzemeler hazırsa, çayla birlikte sunabileceğiniz enginarlı tart tarifine geçebiliriz.

Enginarlı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

İç harcı için

Enginarlı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Enginarlı harç için, soğanı kıyıp zeytinyağında hafifçe kavurun. Enginarları küçük parçalar şeklinde kesip zeytinyağına ekleyin.
  2. Birkaç dakika kavurup çok az su ilavesiyle kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Krema ve kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın.
  3. Tavayı ocaktan alıp harcı ılındırın. Tart hamuru için, tereyağı, ayçiçek yağı, yoğurt, kabartma tozu, un ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın ve yoğurun.
  4. Hamuru 33 santim çapında açıp içi yağlanmış 30 santim çapında tart kalıbının içine yayın. Kenarlardan sarkan kısımları bıçakla kesin.
  5. Üzerine yağlı kağıt yerleştirip kuru bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
  6. Tart hamurunun üzerinde bulunan yağlı kağıt ve bakliyatı alıp iç harcı tart hamurunun üzerine yayın. Sıcak fırında 20-25 dakika daha pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tart Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart
Balkabaklı Mini Tart
Armutlu cevizli cheesecake tart
Cevizli şekerlemeli çikolatalı tart