Domatesli Ve Pırasalı Tart
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Rutinin dışına çıkıp yoğun lezzetli bir tart hazırlamaya ne dersiniz? Sabah kahvaltılarına yeni bir renk katmak isteyenler için domates ve pırasa ile hazırlanan nefis bir tarifimiz var. Malzemeleri hazır ettiyseniz, tart tarifleri arasında çok sevilen domatesli ve pırasalı tart yapımı için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak bol malzeme ile süslenen ve yumuşacık lezzeti ile her zevke hitap eden pratik sebzeli tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Domatesli Ve Pırasalı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

Dolgusu için

Domatesli Ve Pırasalı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İnce doğranmış pırasayı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyin. Geniş bir yoğurma kabında un ve tuzu harmanlayın. Küp doğranmış tereyağını ekleyip yoğurun.
  2. Ayrı bir kapta yumurta ile suyu çırpın ve un karışımına ekleyerek hamur toparlanıncaya kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bez ile örterek bekletin. Fırını 200 dereceye ayarlayın.
  3. Beyaz peyniri bir kaseye ufalayın. Tuz, karabiber, taze kekik yaprakları ve zeytinyağı ekleyin. Çatalla ezerek karıştırın.
  4. Hamuru yağlı kağıt arasında hafif unlayarak dikdörtgen şeklinde açın. Peynir karışımını üzerine yayın. Sotelenmiş pırasaları serpiştirin.
  5. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyin. İnce doğranmış domatesleri kenarlarda 2.5 cm boşluk bırakarak dizin.
  6. Hamurun kenarlarını üzerine doğru kapatın. Kalan kaşar peyniri ve kekik yapraklarını serpiştirip fırında 20-25 dakika pişirip fırın ısısını 170 dereceye düşürün ve kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Fırından çıkarıp 5 dakika soğuttuktan sonra dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Pırasalı Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Domatesli Tarifler Tart Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart
Balkabaklı Mini Tart
Armutlu cevizli cheesecake tart
Cevizli şekerlemeli çikolatalı tart