Çilekli Ve Çikolatalı Tart
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lezzet'in enfes tart tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz... Çay saatlerinin favorisi olacak çilekli ve çikolatalı tart nasıl yapılır dediğinizi duyar gibiyim. Malzemeler hazırsa, çilek ve çikolatanın muhteşem uyumunu görmek için tarife başlayabiliriz.

Çilekli Ve Çikolatalı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Çilekli Ve Çikolatalı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Doğranmış tereyağı, kakao, 1 yumurtanın sarısı ve pudra şekeri ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamuru top şekline getirip folyoya sarın ve buzdolabında 2 saat bekletin.
  2. Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp merdane ile 2 cm inceliğinde açın. Yağlanmış tart kalıbına yayıp dibini çatalla yer yer delin.
  3. Üzerini yağlı kağıtla kapatıp kabarmaması için üzerine bir avuç kadar kuru bakliyat serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin.
  4. Süt ve kremayı bir tencereye alıp ısıtın. Çikolatayı ufak parçalara bölüp sütlü karışıma ekleyin. Çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
  5. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. İki yumurtayı ekleyip çırpma teli ile birkaç dakika karıştırın. Çikolatalı kremayı tartın içine döküp tekrar fırına verin ve 10-15 dakika daha pişirin.
  6. Fırından alıp soğumaya bırakın. Çilekleri ortadan ikiye yelpaze şeklinde dilimleyin. Tartı servis tabağına alıp üzerini çileklerle süsleyin ve pudra şeker serpin. Dilimleyip servis yapın.

Klasik çikolatalı tart veya çilekli tart tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Tart Tarifleri Çay Saati Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart
Balkabaklı Mini Tart
Armutlu cevizli cheesecake tart
Cevizli şekerlemeli çikolatalı tart