Yumuşak Poğaça
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 9 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kokusu ve tadı ile sizi fırından daha çıkarken büyüleyecek yumuşacık poğaça tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Kahvaltılarınızda, çay yanında ya da özel günlerinizde yapabilirsiniz. Hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Mayasız poğaça tarifine ya da kuru mayalı poğaça tarifine de göz atın.

Yumuşak Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için;

Yumuşak Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maya, şeker ve ılık su bir kapta çırpılır ve 10 dakika mayanın aktif olması için beklenir.
  2. Un elenerek bir kaba alınır, kalan malzemeler içerisine eklenerek yoğurulur.
  3. Hamur tamamen karıştıktan sonra üzeri kapatılarak mayalandırmaya bırakılır.
  4. Mayalanan hamur bezelere bölünür isteğe göre içi doldurularak kapatılır.
  5. Fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilerek 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.
  Servis Önerisi
  Püf Noktası
  • Mayanın aktifleşmesi için mutlaka ılık su kullanın.
  • Kullanacağınız malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
  • Poğaçaları hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra, 10 dakika daha bekleyerek poğaçaların daha iyi kabarmasını sağlayabilirsiniz.
  • İç malzeme olarak kaşar peyniri, çekirdekleri çıkarılmış zeytin ya da zeytin ezmesi ve haşlanmış patates ile taçlandırılan kuru mayalı poğaça, misafirleriniz için değişik ve lezzetli bir aperatif olabilir.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Poğaça Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça