Yeşil Mercimekli Poğaça
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kıyma ve yeşil mercimek ile hazırlanan nefis bir tarifle karşınızdayız. 25 dakikalık hazırlık ve yaklaşık 30 dakikalık pişirim süresinin ardından yeşil mercimekli poğaçalarınızı afiyetle tüketebilirsiniz. Poğaçaları süslemek için üzerine dereotu, susam ve çörek otu ile ekleyin. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, yeşil mercimekli börek yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak kuru mayalı poğaça ve patatesli poğaça tarifini de deneyebilirsiniz. Sayfamızda sizler için sunulan en leziz poğaça tariflerine göz atmayı unutmayın.

Yeşil Mercimekli Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Yeşil Mercimekli Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Derin bir yoğurma kabına un, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve tuzu koyarak karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yavaşça un ekleyerek yoğurun. Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin. İç malzemesini hazırlamak için yemeklik doğradığınız soğanları ve kıymayı zeytinyağında soteleyin. Haşlanmış mercimek, tuz ve karabiberi ilave ederek birkaç dakika daha kavurup soğumaya bırakın. Dinlenen hamuru bezelere bölün. Mercimekli harçtan içine koyarak istediğiniz şekli vererek kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Poğaça Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça