Vatruschki (Rus Poğaçası)
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Vatruschki (Rus Poğaçası) Tarifi İçin

Malzemeler

Vatruschki (Rus Poğaçası)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuz ve şeker ekleyip harmanlayın. Buzdolabından yeni çıkmış soğuk tereyağını küp şeklinde kesip ilave edin. Parmak uçlarınızla hafifçe yoğurun. Yumurtaları ekleyin.
  2. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru top şeklinde folyoya sarıp buzdolabında yarım saat bekletin.
  3. Peynirli karışım için lor peynirini çatalla ezin.Yumurtanın sarısı, tuz, şeker ve oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ilave edip karıştırın.
  4. Peynirli iç malzemeyi sıkma torbasına aktarıp buzdolabında 15 dakika kadar bekletin.
  5. Hamuru buzdolabından alıp tekrar yoğurun. Un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın.
  6. Küçük çay bardağı ağzı ile yuvarlak parçalar kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Sıkma torbasının içindeki peynirli karışımı yuvarlak hamurların ortasına sıkın.
  7. Üzerine bir yumurtanın sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Poğaça Tarifleri Atıştırmalık Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça