Üç Peynirli Poğaça Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 1 saat 5 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yumuşacık dokusu ve üç farklı peynirin eşsiz uyumuyla kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmezi haline gelen bu üç peynirli poğaça tarifi, evde pastane lezzeti arayanların favorisi olacak. Pratik ve malzemesi kolay olan bu tarif, isterseniz sade isterseniz zenginleştirerek hazırlayabileceğiniz, her lokmada lezzet patlaması yaşatan nefis bir alternatif sunuyor. Kendiniz ve sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz bu üç peynirli poğaça tarifi, hem doyurucu hem de şık sunumuyla sofralarınızı taçlandıracak. Peki; üç peynirli poğaça nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Bayatlamayan Yumuşaklık: Yaş Mayalı Poğaça tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon üç peynirli poğaça kaç kaloridir?

Bir porsiyon üç peynirli poğaça 270 kaloridir.

Üç Peynirli Poğaça Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

İç harç için:

Üzeri için:

Üç peynirli poğaça tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Peynirler için:

Un yerine:

Sıvı yağ yerine:

Yumurta yerine:

İç harca eklemeler:

Üç Peynirli Poğaça Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık süt, maya ve şekeri bir kapta karıştırın. 5 dakika bekletin. Üzerine yumurta beyazı, sıvı yağ, tuz ve kontrollü şekilde unu ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  2. Hamurun üzerini örtüp 40–45 dakika mayalanmaya bırakın.
  3. Peynirleri ve isteğe göre maydanozu karıştırın.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, içini doldur ve kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye diz.
  5. Tepside 15 dakika daha mayalandırın.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu veya susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20–25 dakika pişirin.
  7. Fırından çıkan üç peynirli poğaçalar servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Poğaçaları ılık servis ederek peynirlerin yumuşak ve akışkan halini daha iyi hissedebilirsiniz.
  • Yanına çay veya ayran hazırlayarak geleneksel bir kahvaltı sofrası oluşturabilirsiniz.
  • Taze yeşillikler ve domates dilimleri ekleyerek tabağınızı renklendirebilirsiniz.
  • Farklı soslar hazırlayarak sunumlarınızı zenginleştirebilirsiniz.
  • Artan poğaçaları ısıtarak, pratik kahvaltılar oluşturabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Hamuru yumuşak ve hafif yaparak, poğaçaların daha kabarık olmasını sağlayabilirsiniz.
  • İç harcın çok sulu olmamasına dikkat ederek poğaçaların dağılmasını engelleyebilirsiniz.
  • Şekil verdikten sonra tepsi mayası yaparak poğaçaların kabarmasını artırabilirsiniz.
  • Fırını önceden ısıtarak daha güzel pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serperek poğaçalarınızı görsel olarak da renklendirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Poğaça Tarifleri Çay Saati Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Labneli Yeşil Poğaça Tarifi
Dereotlu Sirkeli Kıyır Poğaça Tarifi
Kuru Mayalı Puf Poğaça Tarifi
Pastane Poğaçası Tarifi
Kek kalıbında poğaça Tarifi
Az Malzemeli Poğaça Tarifi