Türk Poğaçası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 15 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Geleneksel tatları hepimiz seviyoruz, onlarla büyüdük. Ancak bir dönem var ki sizin ya da sevdiklerinizin sağlığı bu tatlara izin vermiyorsa, sağlıklı yaşam için kendinize özel tariflerinizi toplama, oluşturma zamanıdır. Kişiye özel yiyecekler, tarifler zamanı yaklaşıyor. İşte, Sevgili Deniz Orhun’dan pratik ve lezzetli Türk poğaçası tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Tereyağlı peynirli poğaça ve mayasız poğaça tarifine de göz atın.

Türk Poğaçası Tarifi İçin

Malzemeler

Türk Poğaçası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta, maya, krema ve suyu bir kapta karıştırın.
  2. 1 adet yumurta sarısını ayırdıktan sonra kuru ve sıvı malzemeleri bir kapta karıştırın ve tereyağını ekleyerek yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
  3. Daha sonra yaklaşık 60 g ağırlığında bezelere ayırın ve 20 dakika süreyle dinlenmeye bırakın.
  4. Elinizin ayasıyla ortalarına bastırın ve içine peyniri koyarak kapatın.
  5. Bu şekilde dondurabilirsiniz ya da 2 saat süreyle oda sıcaklığında mayalayıp üzerine yumurta sarısı ve susam serperek, ya da çatalla şekil yaparak önceden ısıtılmış 180 derecedeki fanlı fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Poğaça Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Sirkeli Poğaça
Yumuşak Poğaça