Taze Soğanlı Poğaça
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Eğitmen şef Arif Akdaş'ın anlatımıyla nefis dereotlu poğaça tarifine göz atmayı unutmayın.

Taze Soğanlı Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Taze Soğanlı Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mayayı, su, süt ve şekeri bir kasede maya eriyinceye kadar karıştırın. Yağ, tuz ve sodayı ekleyin. Unu azar azar eleyerek ilave edin ve yoğurun. Üzerini örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın.
  2. Taze soğanların dış kabuklarını temizleyip hamura karıştırın ve tekrar yoğurun.
  3. Hamurdan parçalar kopartarak şeritler yapın. Her iki şeridi birbirine dolayarak şekil verin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Atıştırmalık Poğaça Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça