Sucuklu Poğaça
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

El açması hamur ve sucuk ile hazırlanan nefis bir poğaça tarifi ile karşınızdayız. Yaklaşık 25 dakika hazırlık, 30 dakika pişirim süresinin ardından hazırladığınız poğaçaları afiyetle tüketebilirsiniz. Listedeki malzemelere göz attıysanız, detaylı anlatımı ile sucuklu poğaça yapımına başlayabiliriz.

Alternatif olarak okuyucularımızın favorisi olan ev yapımı açma ve patatesli poğaça tarifine de göz atabilirsiniz.

Sucuklu Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

İç harcı için

Üzeri için

Sucuklu Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu bir kaba alın. Maya, toz şeker ve tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra ortasına çukur yapın. Süt, zeytinyağı, kaymak ve yumurta aklarını ilave edip yoğurun.
  2. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat kadar dinlendirin. İç harcını hazırlamak için zeytinyağını ısıtın.
  3. Yemeklik doğradığınız soğan ve küçük küp doğradığınız biberleri soteleyin. Ezilmiş sarımsak ve küp doğradığınız kuru domatesleri ilave edin.
  4. En son küp doğradığınız sucukları ekleyin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alarak soğumaya bırakın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin.
  5. 3-4 kaşığını mayalanan hamurun üzerine döküp yoğurun. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopartıp açın.
  6. İç harcından koyup elinizle yuvarlayarak kapatın. Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kalan tereyağını poğaçaların üzerine gezdirin.
  7. Toz şeker ve yumurta sarısını bir kasede çırpıp poğaçaların üzerine sürün. Çörekotu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Poğaça Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça