Soğanlı Poğaça
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Evde kolayca hazırlanan dereotlu poğaçayı defterinize eklemeyi unutmayın.

Soğanlı Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Hamuru için

Üzeri için

Soğanlı Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı küp şeklinde doğrayıp tereyağında kavurun. Tuz, pul biber ve karabiber ekleyip soğumaya bırakın.
  2. Maya, şeker, su ve sütü küçük bir kasede maya eriyinceye kadar karıştırın. Un, tuz, tereyağı, yumurta, yumurta akı ve mayayı geniş bir kabın içerisinde yoğurun.
  3. Kavurduğunuz soğan ve cevizi ekleyip tekrar yoğurun. Üzerini örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın.
  4. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin. 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Poğaça Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça