Mayasız Anne Poğaçası Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Evde hızlı ve pratik bir atıştırmalık arıyorsanız, mayasız anne poğaçası tarifi tam size göre! Mayasız anne poğaçası tarifi, kısa sürede hazırlanan, kabarması için maya beklemeye gerek olmayan, yumuşacık ve lezzetli poğaçalar yapmanızı sağlar. Hem kahvaltıda hem de çay saatlerinde gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz bu tarif, evdeki temel malzemelerle kolayca hazırlanabilir. Mayasız anne poğaçası tarifi ile zamandan tasarruf ederken, mis gibi kokan taptaze poğaçaların tadını çıkarabilirsiniz. Peki; mayasız anne poğaçası nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Mayalı Peynirli Puf Poğaça tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon mayasız anne poğaçası kaç kaloridir?

Bir porsiyon mayasız anne poğaçası 180 kaloridir.

Mayasız Anne Poğaçası Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Mayasız anne poğaçası tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Un Alternatifleri:

Yoğurt Alternatifleri:

Sıvı Yağ Alternatifleri:

Yumurtanın Alternatifleri:

Kabartma Tozu Alternatifleri:

İç Harcı Alternatifleri:

Mayasız Anne Poğaçası Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.
  2. Derin bir kapta yoğurt, sıvı yağ ve yumurta akını karıştırın.
  3. Un, kabartma tozu, tuz (ve isterseniz toz şekeri) eleyerek karışıma yavaş yavaş ekleyin. Yumuşak, ele yapışmayan ama çok sert olmayan bir hamur elde edin.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, elinizle açıp içine istediğiniz iç harcı koyun.
  5. Hamuru kapatıp yuvarlayarak şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  6. Ayrılan yumurta sarısını üzerlerine sürün, dilerseniz susam veya çörek otu serpebilirsiniz.
  7. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin.
  8. Fırından çıkan poğaçalar servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Yeni pişmiş, hafif ılık poğaçalar en lezzetli haliyle olur.
  • Özellikle Türk çayı, kahvaltı ve çay saatlerinde mükemmel eşlikçidir.
  •  Yanında maydanoz, taze nane veya dilimlenmiş domatesle servis edebilirsiniz.
  • Peynir ve zeytin tabağıyla geleneksel Türk kahvaltısına uyum sağlar.
  • Çeşitlendirilmiş iç harçlarla peynirli, patatesli veya zeytinli iç harçlar farklı lezzetler sunar.
  • Yanında ev yapımı yoğurt veya ayran hafif ve ferahlatıcı bir dokunuş için ideal.
  Püf Noktası
  • Kabartma tozunun taze ve etkin olmasına dikkat edin: Poğaçalarınızın kabarması için çok önemli.
  • Hamurun kıvamı ne çok sert ne çok yumuşak olmalı: Hafif yapışkan ama ele yapışmayan bir hamur en iyisidir.
  • Yoğurdu oda sıcaklığında kullanın: Soğuk yoğurt hamurun mayalanmasını ve kabarmasını zorlaştırabilir.
  • Hamuru fazla yoğurmamaya çalışın: Hamurun fazla yoğrulması, poğaçanın sertleşmesine neden olabilir.
  • Fırını önceden ısıtın: Sıcak fırına atılan poğaçalar daha iyi kabarır ve güzel kızarır.
  • Üzerine yumurta sarısı sürmek: Parlak ve iştah açıcı bir renk için olmazsa olmazdır.
  • Poğaçaları çok kalın yapmayın: İnce ve hafif poğaçalar daha lezzetli olur.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Kahvaltılık Tarifler Poğaça Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Labneli Yeşil Poğaça Tarifi
Dereotlu Sirkeli Kıyır Poğaça Tarifi
Kuru Mayalı Puf Poğaça Tarifi
Pastane Poğaçası Tarifi
Kek kalıbında poğaça Tarifi
Az Malzemeli Poğaça Tarifi