Kremalı Poğaça
Selin Hıdır
832 Tarif       0 Takipçi
 Kremalı Poğaça
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pratik ve lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için ideal olan şipşak kremalı poğaça tarifi, kısa sürede hazırlanan yumuşacık ve kremanın verdiği hafif nemle enfes bir lezzet sunuyor. Özellikle sabah kahvaltılarında veya çay saatlerinde kolayca yapabileceğiniz bu şipşak kremalı poğaça tarifi, hem zamandan tasarruf etmek isteyenlere hem de lezzetten ödün vermek istemeyenlere hitap ediyor. Peki; şipşak kremalı poğaça nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

5 Dakika Poğaçası (Kıyır Kıyır Mayasız) tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon şipşak kremalı poğaça kaç kaloridir?

Bir porsiyon şipşak kremalı poğaça 300 kaloridir.

Kremalı Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Kremalı Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kaba unu eleyin. Kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın. Ortasını havuz gibi açın. Krema, sıvı yağı ve yumurta beyazını ekleyin.
  2. Malzemeleri yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun. Gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, yuvarlayıp hafifçe yassılaştırın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  4. Ayrılan yumurta sarısını çırpın ve poğaçaların üzerine fırça ile sürün. Üzerlerine bolca çörek otu serpin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika, üzerleri altın sarısı olana kadar pişirin.
  6. Fırından çıkan kremalı poğaçalar servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Yanına ince kıyılmış maydanoz, dereotu veya taze nane ekleyerek hem görsel hem de tat olarak zenginleştirebilirsiniz.
  • Özellikle beyaz peynir, kaşar peyniri ve çayla birlikte servis etmek geleneksel ve enfes bir kombinasyon oluşturur.
  • Domates, salatalık dilimleri ve zeytin gibi kahvaltılıklarla beraber sunabilirsiniz.
  • Sıcak çay veya taze demlenmiş Türk kahvesiyle beraber poğaçalar, özel günlerde ve misafir sofralarında şıklık katar.
  Püf Noktası
  • Krema nedeniyle hamur biraz yumuşak olur, bu yüzden unu azar azar ekleyerek ideal kıvamı tutturmak önemli.
  • Üzerine sürülen yumurta sarısı, poğaçalara parlak ve iştah açıcı bir renk verir.
  • Kabartma tozu eskidiyse poğaçalarınız kabarmaz, mutlaka taze olmasına dikkat edin.
  • Poğaçaların eşit şekilde kabarıp pişmesi için fırının önceden ısıtılması çok önemli.
  • Bol çörek otu seviyorsanız rahatça artırabilirsiniz, ancak fazla kaçırmayın ki tadı baskın olmasın.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Poğaça Tarifleri Çay Saati Tarifleri Atıştırmalık Hamur İşi Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Zeytinyağlı Dereotlu Poğaça
Pastane Usulü Dereotlu Poğaça
Serçe Poğaçası
Sirkeli Dereotlu Poğaça
10 Dakikada Simit Poğaça
5 Dakika Poğaçası (Kıyır Kıyır Mayasız)