Kepekli Poğaça
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Diyetini bozmak istemeyenler için nefis bir tarifle karşınızdayız. Kahvaltı, öğle molası ve çay sohbetlerinin favorisi olacak kepekli poğaçanın hazırlanması 20, pişirmesi ise yalnızca 25 dakikadır. Pastanede satılanları aratmayacak düşük kalorili kepekli poğaça yapımı için, tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak bayatlamayan poğaça tarifini de deneyebilirsiniz. Ev yapımı pratik poğaça tarifleri sayfamıza göz atmayı unutmayın.

Kepekli Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kepekli Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mayayı süt ve şeker ile birlikte eriyinceye kadar karıştırın. 
  2. Tereyağı, tuz, yumurta ve azar azar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. 
  3. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın ve tepsiye dizin. Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika bekletin. 
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler yapın ve 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
  Püf Noktası
  • Tarifte, beyaz un yerine kepekli un kullanın.
  • Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Katı malzemeleri, mutlaka eleyerek geçirin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Poğaça Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça