Kek Kalıbında Poğaça
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çay saatlerinin vazgeçilmezi haline gelen poğaça tarifleri, birçok farklı çeşitle sunulabilir. Malzemeleriniz hazırsa, kek kalıbında poğaça nasıl yapılır gelin birlikte görelim.

1 Porsiyon Kek Kalıbında Poğaça Kaç Kaloridir?

Adım adım anlatımıyla bayatlamayan mayasız poğaça tarifine de göz atın.

Kek Kalıbında Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Kek kalıbında poğaça iç harcı için

Kek Kalıbında Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harcı için, haşhaş ezmesini bir kaba alın ve üzerine sıvı yağ ile ceviz içini ekleyip karıştırın. 
  2. Hamur yoğurma kabına unu eleyin. İnstant kuru mayayı ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açın. Ilık suyu, ılık sütü, sıvı yağı, şekeri ve yumurtayı ekleyip yoğurmaya başlayın.
  3. Elastik bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini kapatın ve sıcak bir ortamda 30 dakika bekletin.
  4. Hamur mayalanınca 6 eşit bezeye ayırın ve her bezeyi un serpilmiş tezgahın üzerinde yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine haşhaşlı karışımdan sürüp toz şeker serpin. 
  5. Aynı şekilde diğer hamurları da hazırlayıp üst üste yerleştirin. Hamurları yuvarlak fırın tepsisi büyüklüğünde açıp, hamuru rulo yapın.
  6. İki ucunu birleştirerek büyük bir halka oluşturun. Orta boy, yağlanmış, ortası delik kek kalıbına yerleştirin. Bu şekilde 20 dakika daha mayalandırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Gün sohbetlerinde sunulan kek kalıbında poğaçayı, fındıklı kek ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Mayanın daha çabuk çözülmesi için, bir tutam toz şeker ilave edip 15 dakika bekletin.
  • Hamurun kıvamını anlamak için, parmağınızla ortasına bastırın. Tekrar eski haline dönüyorsa üzerini örtün.
  • İç harcı eklemeden önce, harcı ılıması için bekletin. Aksi takdirde hamurun kıvamı ve yoğunluğu bozulacaktır.
  • Poğaça hamurunun eşit miktarda pişmesi için, fırını önceden ısıtın ve kek kalıbının içerisine yağlı kağıt serin.
  • Pişirme işleminin ardından poğaçayı çıkartarak soğuması için servis tabağına alın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Poğaça Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça