Ispanaklı Kolay Poğaça Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltıdan çay saatlerine kadar her öğünde keyifle tüketilebilen ıspanaklı kolay poğaça tarifi, hem pratik hazırlanışı hem de besleyici içeriğiyle öne çıkıyor. Ispanak ve peynirle hazırlanan bu poğaça, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Renkli ve yumuşak dokusuyla sofraları süsleyen ıspanaklı kolay poğaça tarifi, aynı zamanda ara öğünler ve piknikler için de ideal bir seçenek olarak dikkat çekiyor. Peki; ıspanaklı kolay poğaça nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Kıyır Kıyır Mayasız Poğaça tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon ıspanaklı kolay poğaça kaç kaloridir?

Bir porsiyon ıspanaklı kolay poğaça 220 kaloridir.

Ispanaklı Kolay Poğaça Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Ispanaklı kolay poğaça tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Un

Yoğurt

Yumurta

Ispanak ve Peynir

Baharatlar ve Aroma

Ispanaklı Kolay Poğaça Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı az yağda pembeleşene kadar soteleyin.
  2. Ispanakları ekleyip 1–2 dakika soteleyin, tuz ve baharatları ilave edin.
  3. Ocaktan alıp biraz soğumasını bekleyin ve peynir ile karıştırın.
  4. Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyin.
  5. Sıvı yağ, yoğurt ve yumurta akını ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
  6. Hamuru 10–12 eşit parçaya bölün.
  7. Her hamur parçasını açın, içine 1–2 yemek kaşığı ıspanaklı harç koyun.
  8. Hamuru kapatıp poğaça şekli verin.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürün ve isteğe göre susam veya çörek otu serpin.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20–25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin ve servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Poğaçaları sıcak veya ılık olarak servis edin; yanında çay veya taze sıkılmış meyve suyu ile mükemmel uyum sağlar.
  • Yanına yoğurt veya ayran ekleyerek hafif ve doyurucu bir öğün sunabilirsiniz.
  • Poğaçaları servis tabağına sırayla dizip üzerini taze dereotu veya çörek otu ile süsleyebilirsiniz.
  • Mini poğaça boyutunda hazırlayıp piknik sepetlerinde veya atıştırmalık tabağında sunabilirsiniz.
  • Fazla poğaçaları soğuduktan sonra hava almayan bir kapta saklayabilir ve servis öncesi hafifçe ısıtabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Ispanakları fazla sotelemeyin; hafif yumuşayınca ocaktan alın, böylece poğaçanın içi sulu olmaz.
  • Hamuru çok sert yoğurmayın; yumuşak ve pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Kabartma tozunu unla birlikte eleyin, poğaçaların daha kabarık olmasını sağlar.
  • Hamuru çok ince açmayın; harç taşabilir. Poğaçaları kapatırken kenarları iyice bastırın.
  • Fırın önceden ısıtılmalı; poğaçaların üzeri güzel kızardığında piştiğini kontrol edin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Poğaça Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Labneli Yeşil Poğaça Tarifi
Dereotlu Sirkeli Kıyır Poğaça Tarifi
Kuru Mayalı Puf Poğaça Tarifi
Pastane Poğaçası Tarifi
Kek kalıbında poğaça Tarifi
Az Malzemeli Poğaça Tarifi