Büzgülü Poğaça
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Büzgülü Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Büzgülü Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını parçalara ayırarak hamur yoğurma kabına alın. Ayçiçeği yağı, yoğurt, tuz ve yumurtaları ekleyip parmak uçlarınızla karıştırın.
  2. Unu ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin.
  3. Harç için küp doğranmış kırmızıbiber, ince kıyılmış maydanoz ve çatalla ezilmiş beyaz peyniri karıştırın.
  4. Hamurdan parçalar koparıp elinizle açın. İçlerine harçtan doldurup bohça şeklinde kapatın. Yağlayıp unladığınız tepsiye dizin.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 180 dereceye ayarlı fırında pişirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Çay Saati Tarifleri Poğaça Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça