Bayatlamayan Margarinli Poğaça Tarifi
Selin Hıdır
1440 Tarif       0 Takipçi
Bayatlamayan Margarinli Poğaça Tarifi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan poğaçayı, günlerce yumuşak kalan haliyle denemeye ne dersiniz? Mis gibi kokusuyla fırından çıktığı anda iştah kabartan, dışı hafif kıtır, içi ise pamuk gibi yumuşacık dokusuyla bu bayatlamayan margarinli poğaça tarifi, pratikliği ve uzun süre tazeliğini korumasıyla sizi kendine hayran bırakacak. İster kahvaltıya, ister ara öğünlere uygun olan bayatlamayan margarinli poğaça tarifi, hem misafir sofralarınızın yıldızı olacak hem de zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak! Peki; bayatlamayan margarinli poğaça nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

10 Dakikada Mayasız Puf Poğaça tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon bayatlamayan margarinli poğaça kaç kaloridir?

Bir porsiyon bayatlamayan margarinli poğaça 250 kaloridir.

Bayatlamayan Margarinli Poğaça Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

İç harç için (isteğe bağlı):

Üzeri için:

Bayatlamayan margarinli poğaça tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Margarin yerine:

Yoğurt yerine:

Süt yerine:

Kabartma tozu yerine:

Un yerine (kısmen ya da tamamen):

İç harç alternatifleri:

Bayatlamayan Margarinli Poğaça Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir yoğurma kabına margarin, sıvı yağ, yoğurt, süt, yumurta akı, tuz ve şekeri alın.
  2. Karışımı güzelce çırpın, ardından kabartma tozunu ve azar azar unu ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak kıvamda bir hamur yoğurun.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, elinizle açarak içine dilediğiniz iç harçtan koyun ve kapatın.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı dizin.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürün, susam veya çörek otu serpin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek, yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  7. Fırından çıkan bayatlamayan margarinli poğaçalar servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Sıcacık çay, taze domates, salatalık ve zeytin çeşitleriyle birlikte servis ederek geleneksel bir kahvaltı menüsü oluşturabilirsiniz.
  • Poğaçaları minik boyutlarda hazırlayarak çay saatlerinde veya özel günlerde şık bir sunumla misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
  • Yanına labneli dip sos, domatesli acuka veya zeytin ezmesi gibi lezzetli soslar ekleyerek farklı sunumlar oluşturabilirsiniz.
  • Çocukların okul beslenmelerine koyabileceğiniz gibi, işe giderken yanınıza atıştırmalık olarak da alabilirsiniz.
  • Poğaçaları pişirdikten sonra soğutup dondurabilirsiniz. Tüketmeden önce fırında ısıtarak taptaze sunabilirsiniz.
  • Yaz aylarında soğuk ayranla, kışın ise taze demlenmiş çayla birlikte harika bir ikili olur.
  Püf Noktası
  • Poğaçanın bayatlamamasını sağlayan en önemli unsur margarindir. Kaliteli, paket margarin kullanmaya özen gösterin.
  • Unu kontrollü ekleyin; fazla un poğaçayı sertleştirir. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur kıvamı hedeflenmelidir.
  • Yoğurduğunuz hamuru 10-15 dakika dinlendirirseniz hem kolay şekil alır hem de daha iyi kabarır.
  • Poğaçaları mutlaka önceden ısıtılmış fırına verin. 180 derece alt-üst ayarda, üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak poğaçaların üzerine temiz bir mutfak bezi örterseniz yumuşaklıkları uzun süre korunur.
  • Soğuduktan sonra hava almayan kapta saklayarak 2-3 gün taptaze tüketebilirsiniz. Dilerseniz buzdolabında ısıtarak da servis edebilirsiniz.
  • İç harç olarak kullanacağınız malzemeler sulu olmamalı. Aksi takdirde hamuru ıslatıp erken bayatlamasına neden olur.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Poğaça Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Mayasız Pamuk Poğaça Tarifi
Pratik Puf Poğaça Tarifi
Kıyır Kıyır Mayasız Poğaça Tarifi
Üç Peynirli Poğaça Tarifi
Puf Pastane Poğaçası Tarifi
Mayasız Anne Poğaçası Tarifi