Sucuklu Pide
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Avrupa'da 'pita' ismiyle bilinen pide, birçok farklı şekilde hazırlanabilir. Genellikle kıyma, peynir, patates ve sucuk ile hazırlanır. Sucuklu pide nasıl yapılır sorusuna cevap bulmak için tarife başlayabiliriz. Lezzet yemek tarifleri listenize bu muhteşem pideyi eklemeyi unutmayın. 

Pide yapımında ihtiyaç duyacağınız pratik yumuşak pide hamuru tarifini notlarınız arasına ekleyin. En çok beğenilen pide tariflerinden biri olan evde kıymalı pide yapımına da göz atın.

Sucuklu Pide Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç malzeme

Sucuklu Pide

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. Tereyağını eritin. Unu derin bir yoğurma kabına aktarın.
  2. Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun.
  3. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin. Sucuğu yuvarlak dilimleyin.
  4. Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru tekrar yoğurup 8 parçaya ayırın. Her parçayı kayık şeklinde açıp sucukları yerleştirin ve kaşar peynirini serpin.
  5. Pidelerin kenarlarını içeri doğru kıvırın. Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sürün.
  6. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Pide Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap