Cantık Pidesi (Bursa)
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sabah, öğle, akşam demeden her öğün yiyebileceğiniz cantık pidesi, Bursa yöresi ile özdeşleşmiştir. İçeriğinde bol malzemeli kıymalı harç kullanılır. Cantık pidesi yuvarlak bir şekilde sunulur. Harç, ortadaki boşluk kısmına doldurulur. Hazırlanan pideler fırında 20 dakika pişirilir ve sofralardaki yerini alır. Mayalaması oldukça hızlı olan cantık pidesi nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, Bursa usulü cantık pidesi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak kır pidesi, kapalı kıymalı pide ve fransız pidesi tarifini deneyebilirsiniz.

Cantık Pidesi (Bursa) Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

Hamuru toparlamak için:

Kıymalı harç için:

Kenarları için:

Cantık Pidesi (Bursa)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kabın içerisine maya, ılık su, toz şeker ve sütü ekleyerek karıştırın.
  2. Karışımın üzerini kapatın ve mayanın çözülmesi için 5 dakika bekletin.
  3. Bekleme süresinin ardından üzerine sıvı yağ, yumurta akı ve tuzu ekleyin. Malzemeleri karıştırın.
  4. Farklı bir kabın içerisine unu aktarın ve ortasını havuz şeklinde açın.
  5. Unun ortasına sıvı yağlı karışımı ekleyin. Hamuru yoğurmaya başlayın.
  6. Hamuru homojen bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun. Ardından üzerini streçle örtün ve 45 dakika dinlendirin.
  7. Kıymalı harç için gereken malzemeleri doğradıktan sonra bir kapta harmanlayın.
  8. Hamur mayalandığında portakal büyüklüğünde parçalar ayırın.
  9. Unlanmış mutfak tezgahında hamuru yuvarlayın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
  10. Hamurları birbirine yapışmayacak şekilde tepsiye dizin.
  11. Hamur bezelerini elinizle bastırarak açın. Kenarlarının yüksek kalmasına özen gösterin.
  12. Açtığınız hamurların ortasına kıymalı harç koyun.
  13. Fırçayla yumurta sarısını hamurun kenarlarına sürün.
  14. Cantık pidesini, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
  15. Piştikten sonra 10 dakika oda sıcaklığında dinlendirin ve servis edin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Hamurun çabuk mayalanması için instant maya kullanmanızı öneriyoruz.
  • Dilerseniz, sevdiğiniz baharatları kıymalı harca ekleyebilirsiniz.
  • Hamuru, oda sıcaklığında dinlendirin. Böylece maya daha çabuk çözülecektir.
  • Her fırının pişirme süresi farklıdır. Bu yüzden ara sıra pidelerinizi kontrol edin.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Pide Tarifleri Yöresel Tarifler MasterChef Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap