Zeytinyağlı Kurabiye Tarifi
Selin Hıdır
1156 Tarif       0 Takipçi
Zeytinyağlı Kurabiye Tarifi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lezzeti ve hafifliğiyle gönüllerde taht kuran zeytinyağlı kurabiye tarifi, sağlıklı malzemeleriyle tatlı krizlerinize en pratik çözüm oluyor. Hem kolay hazırlanışı hem de damakta bıraktığı enfes kakao aromasıyla bu zeytinyağlı kurabiye tarifi, çay saatlerinize şıklık katarken, misafirlerinize de unutulmaz bir tat sunmanızı sağlıyor. Peki; zeytinyağlı kurabiye nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...  

Zeytinyağlı Kek tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon zeytinyağlı kurabiye kaç kaloridir?

Bir porsiyon zeytinyağlı kurabiye 140 kaloridir.

Zeytinyağlı Kurabiye Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Kurabiye hamuru için:

Üzeri için:

Zeytinyağlı kurabiye tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Zeytinyağı Alternatifleri:

Un Alternatifleri:

Toz Şeker Alternatifleri:

Yumurta Alternatifleri:

Vanilin Alternatifleri:

Zeytinyağlı Kurabiye Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kapta toz şeker ve zeytinyağını iyice karıştırın.
  2. Yumurta ekleyip çırpın.
  3. Kakao, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  4. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, elinizle yuvarlayarak top yapın.
  6. Kurabiye toplarını pudra şekerine bulayın, iyice kaplanmasını sağlayın.
  7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin, aralıklı olmasına dikkat edin.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 15-18 dakika pişirin.
  9. Fırından çıkınca soğumasını bekleyin ve pudra şekerine bulayarak servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Bu hafif ve lezzetli kurabiyeler, sıcak çay veya taze demlenmiş kahvenin yanında harika gider.
    Kurabiyeleri küçük porselen tabaklarda veya kurabiye kutularında servis edin. Üzerine biraz ekstra pudra şekeri serpebilirsiniz.
  • Özel günlerde veya davetlerde şık kutulara koyup hediye olarak sunabilirsiniz.
  • Taze çilek, portakal dilimleri veya kuru meyvelerle birlikte sunarak renkli ve sağlıklı bir tabak hazırlayabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Hamur ele yapışmayan, yumuşak ama toparlanabilir olmalı. Fazla un eklemek kurabiyeyi sert yapar, dikkat edin.
  • Tatlı kurabiyede kullanacağınız zeytinyağının aroması hafif olmalı. Çok aromatik veya çok acı olmamasına dikkat edin.
  • Kurabiye toplarını mutlaka hafif ılık iken pudra şekeriyle bulayın. Soğuksa şeker tutmayabilir.
  • Fırından çıkar çıkmaz çok sert görünebilir, ancak soğudukça kıvamı oturur. Fazla pişirmemeye dikkat edin.
  • Kurabiyeleri hava geçirmez kapta 5-7 gün taze tutabilirsiniz. Pudra şekeri kaplama zamanla azalabilir, gerekirse servis öncesi yeniden pudra şekeri serpebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Pratik Tatlı Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Kurabiye Tarifleri Tatlı Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Sıvı Yağlı Kurabiye Tarifi
Lorlu Kurabiye Tarifi
5 Malzemeli Kıyır Kurabiye Tarifi
Margarinsiz Limonlu Kurabiye Tarifi
Asla Bayatlamayan Türk Kahveli Kurabiye Tarifi
Pratik Mantar Kurabiye Tarifi