Zeytinyağlı Kek

Zeytinyağlı Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Zeytinyağlı Kek için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2/3 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • Yarım limonun suyu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
Zeytinyağlı Kek

Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin kek tarifleri listesinden iyi bir seçim. Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu, zeytinyağı ve vanilyayı ilave edin. Un ve karbonatı eleyerek ekleyin ve karıştırın.

Baton kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.

Tel ızgara üzerine alarak soğumaya bırakın. Pudra şekeri limon suyu ile karıştırıp kekin üzerine dökün ve donuncaya kadar bekletin. Üzerine rendelenmiş limon kabuğu serpip, dilimleyerek servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo