Yoğurtlu Kurabiye
Selin Hıdır
771 Tarif       0 Takipçi
Yoğurtlu Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak, dışı hafif kıtır, içi yumuşacık bu yoğurtlu kurabiye tarifi, hem pratikliğiyle hem de sade lezzetiyle öne çıkıyor. Evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz yoğurtlu kurabiye tarifi, çocuklardan büyüklere herkesin severek tüketeceği bir klasik. Mis gibi vanilya kokusu, ağızda dağılan dokusuyla, özellikle misafir sofralarına çok yakışacak! Peki; yoğurtlu kurabiye nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Yoğurtlu Kek tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon yoğurtlu kurabiye kaç kaloridir?

Bir porsiyon yoğurtlu kurabiye 150 kaloridir.

Yoğurtlu Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Yoğurtlu Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kaba yoğurt, toz şeker, sıvı yağ ve yumurtayı alın. Malzemeleri güzelce çırpın.
  2. Üzerine vanilin ve kabartma tozunu ekleyin.
  3. Azar azar un ilave ederek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü hafif kızarana kadar 20–25 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkan kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine isteğe bağlı olarak pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Yoğurtlu kurabiyeler, demli bir siyah çayla veya hafif tarçınlı bir bitki çayıyla birlikte servis edebilirsiniz.
  • Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirerek hem görünümünü hem tadını zenginleştirin.
  • Özellikle kahvaltı sofralarında kurabiyelerin yanına vişne, kayısı veya portakal reçeli küçük bir tabakta eklenebilir.
  • Kurabiyelere şekil vererek (yuvarlak, kalp, yıldız vs.) çocukların ilgisini çekecek sunumlar yapabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Un miktarı yumurta büyüklüğüne ve yoğurdun kıvamına göre değişebilir. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar ekleyin.
  • Soğuk yoğurt hamurun kıvamını etkileyebilir. Önceden buzdolabından çıkarın.
  • Kurabiyeler fırından çıktığında hafif yumuşak olabilir. Soğudukça kıvamları oturur, bu yüzden fazla tutmayın ki kurumasın.
  • Arzu ederseniz hamura limon kabuğu rendesi, tarçın, damla çikolata ya da hindistancevizi ekleyerek çeşitlendirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Yoğurtlu Tarifler Çay Saati Tarifleri Kurabiye Tarifleri Tatlı Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

5 Dakika Kurabiyesi
Mahlepli Tatlı Kurabiye
Üç Malzemeli Şekersiz Kurabiye
Üç Malzemeli Un Kurabiyesi
Akışkan Çikolatalı Kurabiye
Nohut Unu Kurabiyesi