Tam Ölçülü Elmalı Kurabiye Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Klasik tatlı severlerin favorisi olacak nefis bir seçenek: Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, yumuşacık ve aromasıyla mest eden tam ölçülü elmalı kurabiye tarifi, elmanın doğal tadını ve tarçının sıcak aromasıyla buluşturuyor. Bu tam ölçülü elmalı kurabiye tarifi, hem pratik yapımı hem de zengin içeriğiyle çay saatlerinizi ve özel davetlerinizi taçlandıracak. Her lokmada lezzet şöleni yaşatan bu kurabiye, misafirlerinize sunabileceğiniz hem göz alıcı hem de damaklarda kalıcı bir tat bırakacak tariflerden biri. Peki; tam ölçülü elmalı kurabiye nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Borcamda Elmalı Kurabiye tarifie göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon tam ölçülü elmalı kurabiye kaç kaloridir?

Bir porsiyon tam ölçülü elmalı kurabiye 200 kaloridir.

Tam Ölçülü Elmalı Kurabiye Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için:

Tam ölçülü elmalı kurabiye  tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Hamur İçin Alternatifler:

İç Harcı İçin Alternatifler:

Diğer Alternatifler:

Tam Ölçülü Elmalı Kurabiye Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harç için rendelenmiş elmaları, toz şeker ve tarçını küçük bir tavada orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan almadan cevizleri ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
  2. Hamur için; tereyağı ve toz şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  3. Un, kabartma tozu, vanilin, tuz ve tarçını eleyerek karışıma ekleyin, yavaş yavaş yoğurun.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, avuç içinde açarak iç harçtan koyun ve kapatıp yuvarlak ya da uzun şekil verin.
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20–25 dakika pişirin, üzerleri hafif pembeleşene kadar.
  7. Fırından çıkarıp soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Elmalı kurabiyeler hem taze sıcakken hem de soğuyunca harika lezzet verir.
  • Kurabiyelerinize görsel ve tat açısından ekstra şıklık katar.
  • Türk kahvesi, çay veya tarçınlı sıcak elma suyu ile mükemmel uyum sağlar.
  • Kurabiyelerin üzerine veya yanında kıyılmış ceviz, badem serpiştirerek lezzet katabilirsiniz.
  • Farklı kurabiye çeşitleri ile birlikte servis ederek zengin bir sunum yapabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Elmanın suyunu iyice süzün: İç harcın fazla sulu olmaması kurabiyenin dağılmasını önler.
  • Hamuru fazla yoğurmayın: Hamur yumuşak ve elastik olmalı, fazla yoğurmak kurabiyenin sertleşmesine neden olabilir.
  • İç harcı soğutun: Harcı kurabiye hamuruna koymadan önce oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
  • Fırınınızı önceden ısıtın: Pişirme süresine dikkat edin, fazla pişirmek kurabiyenin kurumasına sebep olabilir.
  • Tarçını ayarlayın: Tarçın aroması çok güçlü olabilir, damak tadınıza göre miktarını artırıp azaltabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kurabiye Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Elmalı Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Pratik Tatlı Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Üzümlü Kurabiye Tarifi
Kurabiye Adam Tarifi
Nişastalı Pastane Kurabiyesi Tarifi
Limonlu Sable Kurabiye Tarifi
Tahinli Simit Kurabiye Tarifi
Papatya Kurabiye Tarifi