Kayısılı Yulaf Bar
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kayısı ve yulaf ezmesi ile hazırlanan bu bar, vücuda enerji verir. Kolayca hazırlanan yulaf barları, işe veya okula giderken de yanınızda götürebilirsiniz.

Kayısılı Yulaf Bar Tarifi İçin

Malzemeler

Kayısılı Yulaf Bar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kayısı dilimlerini bir tavaya alın, toz şeker ve su ekleyerek hafif diri kalacak şekilde pişirin.
  2. Bir karıştırma kabında yumuşak tereyağı, esmer şeker, kabartma tozu, yulaf ve unu mutfak robotuna alıp karıştırın. Yulaf karışımından 2 bardak alarak yağlı kağıt serdiğiniz, 20x20 cm. kare bir fırın kabının tabanına hafifçe bastırarak yayın.
  3. Kayısı dilimlerini yulaf tabanın üzerine dizin. Kalan yulaf karışımını kayısı dilimlerinin üstüne serpin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 30-35 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın ve soğumaya bırakın.
  4. İstediğiniz şekilde keserek servis edin. 
  5. Kayısılı yulaf barları krema veya vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kurabiye Tarifleri Yulaflı Tarifler

Benzer Tarifler

Portakallı Anne Kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye