Antakya Kömbesi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bir çeşit kurabiye olan kömbe, Antakya ile özdeşleşmiştir. Yapımında hurma, kömbe baharatı ve damla sakızı tozu kullanılır. Çay saatlerinin en lezzetli eşlikçileri arasında yer alır. Tırtıklı bir şekle sahiptir. Peki, Antakya kömbesi nasıl yapılır? Antakya kömbesi tarifi için kolları sıvayalım.

Alternatif olarak tırtıl kurabiye ve starbucks kurabiyesi tarifini de mutlaka deneyin.

Antakya Kömbesi Tarifi İçin

Malzemeler

İçi için:

Antakya Kömbesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 180 derecede ısıtın. Geniş bir kapta margarin ve şekeri karıştırın.
  2. Vanilya, damla sakızı tozu ve yumurta akını ekleyip karıştırın. Unu da ilave edip yoğurma işlemine başlayın.
  3. Kulak memesi kıvamına gelince hamurunuz hazırdır (Unu birden değil, azar azar ekleyin ve kulak memesi kıvamına gelince katmayı bırakın).
  4. Ahşap kalıpların içine ceviz büyüklüğünde bir hamur parçası koyun. İçini oyarak açın ve hurma karışımından 1 tatlı kaşığı dolusu koyup hamuru kapatın.
  5. Kalıbı ters çevirip bir yere ucunu vurun, kurabiye elinize düşecektir.
  6. Hepsini bu şekilde yapın. Isıtılmış fırında çok hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Hatay Mutfağı Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kurabiye Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı anne kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye