Elmas Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Elmas gibi parlayan, iştah açan görüntüsüyle çay saatlerinin vazgeçilmezi olan bu kurabiye, un, tereyağı, yumurta ve çikolata sosu ile hazırlanır. Akışkan çikolatası ile herkesine kendine hayran bırakan elmas kurabiye, fırında pişirildikten sonra çayın veya kahvenin yanında servis edilir. Malzemeler hazırsa, elmas kurabiye tarifi için detaylara geçebiliriz. 

Kolay kurabiye tariflerine de göz atın.

Elmas Kurabiye Kaç Kalori?

1 porsiyon elmas kurabiye 120 kalori bulunmaktadır.

Elmas Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Üzerini kaplamak için:

Üzeri için:

Elmas Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir kapta oda sıcaklığında olan tereyağını ve pudra şekerini kremamsı bir hale gelecek şekilde karıştırın.
  2. Yumurta, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  3. Elediğimiz unu yavaş yavaş hamur karışımına yedirerek ilave edin.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
  5. Ceviz büyüklüğünde yuvarladığımız kurabiyenin tamamını şekere batırın.
  6. Kurabiyenin ortasına parmağınızla bastırarak bir çukur açın.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 12 dakika pişirin.
  8. Fırından çıkardığımız kurabiyeleri soğumaya bırakın. Ardından ortasını kahvaltılık çikolata ya da çikolata sosu ile doldurun.
  9. Elmas kurabiyelerimiz servise hazır hale gelecektir. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Elmas kurabiyeyi çayın yanında afiyetle tüketebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Hamurun topaklanmaması için kuru malzemeleri mutlaka eleyerek ilave etmeliyiz.
  • Kurabiyenin üzerini çikolata ile doldururken çikolatanın mutlaka oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

Tarif Kategorileri

Farklı Tatlı Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kurabiye Tarifleri

Benzer Tarifler

Simit Kurabiye
Portakallı Anne Kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye