Zeytinli Peynirli Scone
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İngiliz çöreği adıyla da bilinen scone, tatlı ve tuzlu olarak yapılabilir. Kahvaltı ya da ara öğünlerde tercih edilen scone tarifini bir de zeytinli ve peynirli olarak deneyin. Malzemeleriniz hazırsa zeytinli ve peynirli scone tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif scone tarifleri için pekmezli şekersiz scone, yaban mersinli scone ve jambonlu kuru domatesli scone tariflerine göz atabilirsiniz. 

Zeytinli Peynirli Scone Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinli Peynirli Scone

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Buzdolabından çıkmış soğuk ve küp küp doğranmış tereyağını unla karıştırıp kum kıvamına getirin. Tereyağının soğuk olmasına dikkat edin.
  2. Kabartma tozu, şeker, tuz, yumurtaları ve kremayı ekleyerek harmanlayın. 
  3. İnce kıyılmış zeytin, nane ve peyniri ekleyin, yoğurun. 
  4. Hamuru 3 cm kalınlığında açarak istediğiniz boyutlarda kesin.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede 20 dakika pişirin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Zeytinli Tarifler Hamur İşi Tarifleri Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği