Mısır Ekmeği
Hazırlanma Süresi : 1 saat 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Karadeniz'in meşhur lezzetlerinden biri olan mısır ekmeğinin ana malzemesi mısır unu ve mayadır. Gürcistan'da da oldukça fazla tüketilen bu ekmek, cilt sağlığının korunmasında önemli bir rol oynar. İçeriğinde lif bulunduğu için uzun süre tokluk hissi verir. Fosfor ve potasyum bakımından zengin olsa da, yağ değeri beyaz ekmeğe göre daha yüksektir. Bu yüzden yemeklerin yanında küçük dilimler halinde tüketilmelidir. Mısır ekmeği nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, Karadeniz usulü mısır ekmeği nasıl yapılır gelin birlikte görelim:

1 Porsiyon Mısır Ekmeği Kaç Kaloridir?

Yemeğin yanında sunmak için kendi besinlerinizi hazırlamak istiyorsanız, ekmek tariflerine göz atabilirsiniz. Ev yapımı tam buğday unlu ekmek ve pratik somun ekmek tarifini de listenize ekleyin.

Mısır Ekmeği Tarifi İçin

Malzemeler

Mısır Ekmeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu bir kaba aldıktan sonra, ortasına maya, ılık su, zeytinyağı, tuz ve şekeri aktarıp yoğurun. Üzerini nemli bir mutfak beziyle örtüp 40 dakika mayalanması için bekletin.
  2. Kelepçeli yuvarlak kek kalıbını yağlayıp hamuru yayın. Üzerine fırça ile su sürün. Tekrar üzerini örterek 40 dakika daha mayalanmaya bırakın.
  3. 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Pişerken, ısıya dayanıklı bir kaba su koyup, fırının içine yerleştirin.
  4. Piştikten sonra üçgen şeklinde dilimleyerek soğumaya bırakabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Et ve balık yemeklerinin yanına çok yakışan mısır ekmeğini, balık çorbası veya fırında levrek ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Mısır ekmeği hazırlarken kullanacağınız unun iri olmasına dikkat edin. Genellikle mıhlama da kullanılan un çeşitleri, mısır ekmeğinin daha çıtır olmasını sağlayacaktır.
  • Hamuru hazırlarken suyun ısısını iyi ayarlayın. Soğuk su, un ile birleştiğinde çabuk köpürdüğünden kıvamın bozulmasına neden olabilir.
  • Pişirmeden önce hamuru mutlaka dinlendirin. Bu sayede mayalanması ve kabarması daha kolay olacaktır.
  • İsteğe göre üst kısımlarını susam veya çörek otu ile süsleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Ekmek Tarifleri Karadeniz Mutfağı Yemekleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği