Süt Çöreği
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 7 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Süt çöreği, Azerbaycan'a ait ulusal ve meşhur bir çörektir. Tatlı ekmek olarak da adlandırılır. Yumuşacık, tatlı bir ekmektir. Yapımında 1 bardak pudra şekeri kullanılır. Süt çöreği için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.

Alternatif Azerbaycan lezzetleri için Azerbeycan pilavılobya çorbası ve badambura tariflerine göz atabilirsiniz.

Süt Çöreği Tarifi İçin

Malzemeler

Süt Çöreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sütün 1 bardağını ısıtın ve mayayı,tuz ve pudra şekerini içerisine ekleyerek aktifleşmesi için 5 dakika bekleyin. 
  2. Kalan sütü ısıtın ve bir kaseye alın. Tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve zencefili ekleyin. 
  3. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamur kıvamına getirin. Hamuru 1 saat kadar mayalandırmaya bırakın. 
  4. Hamuru açın şekil verin v eüzerine çatalla desen çizin. 
  5. 200 derecede renk alana kadar pişirin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Tatlı Hamur İşi Tarifleri Çörek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Cevizli Tahinli Çörek Tarifi
Çavdar Unlu Simit Tarifi
Karabuğday (Greçka) Unlu Krep Tarifi
Ispanaklı Gözleme
Bayatlamayan Mahlepsiz Kandil Simidi Tarifi
Tam Buğday Bagel Tarifi