Tencere Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İsmini pişirilme şeklinden alan tencere böreği; beyaz peynir, dereotu ve maydanoz ile hazırlanır. İsteğe göre beyaz peynir yerine, ev yapımı lor peyniri de kullanılabilir.  Malzemeler tamamsa, ev yapımı tencere böreği tarifine ve pişirme yöntemlerine geçebiliriz.

Farklı versiyonu olan tava böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Tencere Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Tencere Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karnıyarık tenceresini yağlayın. Yufkanın birini kenarlarından sarkacak şekilde tencereye yerleştirin. Kalan 3 yufkayı küçük küçük didikleyin. Peyniri rendeleyin. Maydanoz ve dereotunu kıyın.
  2. Sıvıyağ, yumurta ve sütü derin bir kapta karıştırın. 1 fincan kadar sütlü karışımı ayırıp kalanına didiklediğiniz yufkaları ekleyip karıştırın.
  3. Karabiber, kırmızı tozbiber, maydanoz ve dereotunu peynire ekleyip karıştırın. İç malzemeyi yufkalara ilave edip harmanlayın.
  4. Tencereye yaydığınız yufkanın üzerine yufkalı peynirli karışımı yayın. Sarkan yufkaları üst kısımda toplayın. Ayırdığınız sütlü karışımı üzerine dökün.
  5. Tencereyi ocağa alın. Kapağı kapalı olarak çok kısık ateşte altı kızarıncaya kadar pişirin. Kapak yardımıyla ters çevirip aynı şekilde pişirin. Ilınınca dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Öğle Yemeği MasterChef Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek