Tavada Paçanga Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavada Paçanga Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sıvı harç için

Tavada Paçanga Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Sıvı harç için gerekli olan malzemeleri kasede karıştırın. Pastırmaları uzun şeritler halinde doğrayın. Biber ve domatesleri küçük küp doğrayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtıp biberleri soteleyin. Pastırmaları ekleyin. Pastırmalar yumuşayınca domatesleri ekleyip 4-5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Ayrı bir tavayı yağlayıp yufkalardan birini yerleştirin. Üzerine sıvı harçtan döküp bir parça yufka daha yerleştirip tekrar sıvı harçtan dökün. Rendelenmiş dil peynirini serperek domatesli iç harcından dökün. Üzerini yufka ile kapatıp tekrar sıvı harcından da dökün. Son kata da tekrar bir kat yufka kapatıp kenarlarından sarkan parçaları böreğinizin altına sıkıştırın. Her iki tarafında kısık ateşte kızarana kadar pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kahvaltılık Tarifler Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Kızartma Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek